Le Petit Festival- Performanssitaiteilijat | Hangon asema

Performanssitaiteilijat

Gustaf Broms (SWE) 23-25.8 Hangon asema, Tiilisali kellari. Pitkäkestoinen performanssi.

Maline Casta (SWE) paikka ja aika ilmoitetaan myöhemmin.

Helinä Hukkataival 25.8 Hangon asema, asemasali. Pitkäkestoinen performanssi.

Gustaf Broms (SWE)

Gustaf Broms asuu ja työskentelee Ruotsissa, Vendelin metsässä. Taiteessaan hän tutkii tietoisuuden luonnetta, dualistista ”minä”-käsitystä, kehossa olemisen biologista todellisuutta ja mielen havaintojen kokemusta. Broms aloitti valokuvauksen ja installaatioiden parissa, mutta löysi oman ilmaisunsa performanssitaiteen prosessien parissa.
Vuonna 1991 Broms poltti kaikki työnsä ja ymmärsi toiminnan intensiteetin ja ylivertaisen voiman. Vuonna 2005 hän sai valmiiksi sarjan teoksia nimeltä ”5 uskoa rohkealle uudelle maailmalle”, jossa hän työskenteli esineiden kanssa, jotka olivat fyysisesti liian raskaita kehon liikuteltaviksi. Nämä kaksi kokemusta loivat kaipuun tutkia muodotonta ja johtivat Trish Littlerin kanssa tehtyyn projektiin nimeltä ”A Walking Piece”. Siinä taiteilijat viettivät 18 kuukautta kävellen Itä-Euroopan halki. Tällä hetkellä Broms työstää teoksissaan omaa kehoa käyttäen käsitteitä sisäisestä/ulkoisesta ja liikkeestä/hiljaisuudesta. Jatkuva kysymys kuuluu: ”Miksi tämän kehon tanssivat atomit eivät sulaudu sitä ympäröiviin tanssiviin atomeihin?”

Maline Casta (SWE)

Maline Casta työskentelee kuvataiteen parissa, käyttäen laajasti sen eri ilmaisumuotoja, kuten kuvitusta, lavastusta, performanssia ja tilainstallaatioita. Hänen taustansa on lavastussuunnittelussa ja hän on valmistunut New Yorkin yliopiston muotoilun jatkokoulutusohjelmasta Tischin taidekoulusta. Hänellä on myös maisterintutkinto tarinankerronnassa Tukholman Konstfackin taideteollisesta korkeakoulusta. Malinen työt ovat usein paikkakohtaisia ja interaktiivisia. Hän on kiinnostunut peliteorioista ja valtarakenteista.

Helinä Hukkataival

Helinä Hukkataival (s.1941) valmistui kuvataideopettajaksi 1966 ja suoritti kuvataiteen BA-tutkinnon 2017. Hän aloitti näyttelytoiminnan opetustyönsä ohella vuonna 1969. Vuodesta 1990 alkaen hän alkoi keskittyä performanssitaiteeseen ja laajensi myöhemmin tuotantoaan kattamaan myös valokuvauksen, videotaiteen ja installaatiot.

Hukkataival sai Suomen kuvataiteen valtionpalkinnon vuonna 2004.

Hänellä on ollut yksityis- ja ryhmänäyttelyitä, performansseja, live-performanssi- ja videoinstallaatioita sekä valokuvia Suomessa ja ulkomailla.