Maria Sandberg

Sea Horse Week

Sea Horse Week är en stämningsfull hopptävling som ordnas varje sommar i Hangö. Veckan är fylld med hästar, sol och glädje!

Sea Horse Week är ett av de största evenemangen som ordnas i Hangö varje sommar. Tävlingen är nästan en hel vecka per sommar, onsdag-söndag. Sea Horse Week är en av de kändaste hopptävlingarna i Finland. De första dagarna är det mindre klasser och i slutet av veckan är det större klasser som tävlar, på söndagen är det även Grand Prix klass. Första tävlingarna ordnades redan 1997, 2021 blir det den 21 tävlingen. 2021 kommer det med en ny serie som heter Grand Slam, och en del tävlas under SHW.

På tävlingsplatsen finns det en rätt så stor expo med stort urval, en buffé och ett mattält/restaurantält.

Tävlingen ordnas mitt i Hangö i Casino parken?. Man har nära till stränder, butiker, restauranger och caféer från tävlingsplatsen. Så man skall passa på att se annat av Hangö då du är här. Tennisplaner finns också helt i närheten av tävlingsplatsen.

Vädret under Sea Horse Week är oftast på topp, soligt och varmt. Stämningen på tävlingsplatsen är också helt fantastisk, tack vare den stora publiken. 2019 var det totalt 8 100 åskådare. Även om du inte är intresserad av hästar rekommenderar jag att besöka Sea Horse Week, du kommer garanterat att trivas. Inträde till tävlingsplatsen är avgiftsfritt.

Att tävla på SHW
Det är jätteroligt att tävla på Sea Horse Week då det är många ekipage med och det finns klasser som passar de flesta. Jag rekommenderar starkt att komma hit och tävla.  Det finns klasser från 80cm till 145cm, från ”nybörjare” till proffs. De som tävlar kommer från hela Finland.

Det bästa med SHW:
– platsen

– stämningen
– mängden deltagar
– och såklart hästarna

”Hangö är en unik tävlingsplats och det är alltid roligt att komma hit. Det är nästan som semester. Närheten till havet och magasinrestaurangernas läckerheter får mig att koppla av efter en tuff tävlingsdag.”
Sanna Backlund

Mera om SHW hittas här!