Kryssningar till Russarö

Ön Russarö, som fungerar under Finska Vikens Marinkommando, öppnades sommaren 2009 första gången för allmänheten. Russarö har historiskt sätt varit mycket viktig för Finlands sjöfart och sjöförsvar. Under åren 1921-2002 har flera generationer avtjänat sin värnplikt för Hangö Kustsektion på Russarö. Många starka minnen lever kvar från tiden på den maffiga ön.

Russarö är belägen utanför Hangö udd och havet omkring ön vaktas av den ståtliga stenfyren från år 1863, som också kallas Hangös öga eller Hangöudds öga. Fyren är åttakantig, av tegel i fem våningar och är en av Finlands äldsta bevarade fyrar. För emigranterna var fyren den sista ljuspunkten de såg av sitt hemland. Ön är också en enastående plats för personer som intresserar sig för naturen i skärgården. En av Finlands vackraste vapen, Hangö vapen, pryds av Russarö fyr. Till guidningen på Russarö ingår en ca sex kilometers promenad.

Avgångar 2022:
Inga kommande avgångar

Avfärd: från Drottningberg i östra hamnen kl. 17. Kryssningen tar 3,5 timmar, båtturen tar 20 minuter enkel resa.

Pris: Vuxna 40 euro, barn (4-14 år) 22 euro, barn under 4 år samt krigsveteraner gratis. Inträde till fyren 8 euro, kaffe och munk 3 euro, laxsoppa och bröd 12 euro.
Obs! Över 15-åringar måste uppvisa ett giltigt identitetsbevis. Endast finska medborgare kan besöka Russarö.

Vi förbehåller oss rätten till datumändringar beroende på Försvarsmaktens verksamhet.

Väderförbehåll.