Hangon 150-juhlavuoden kansanjuhla  

Kansanjuhlan verkkosivut : https://hanko.fi/kansanjuhla/

Viikonlopun juhlallisuuksien yhteydessä järjestetään erilaisia aktiviteetteja ympäri kaupunkia, kuten Dinner Hanko, missä yhteistyössä ravintoloiden kanssa luodaan erilaisia yhteisiä kulinaarisia teemoja, sekä Night Hanko, joka tarjoaa musiikkia ja viihdettä aamuyön tunteihin asti. Esa Nieminen esittää myös juhlavuoden kunniaksi kirjoittamansa Hanko -laulun.  Yritykset, yhdistykset sekä yksityishenkilöt saavat mahdollisuuden osallistua puiston juhlallisuuksiin esim. myymällä tuotteita tai erilaisilla mainostoimilla. Lauantaina ohjelma alkaa suositulla Arne Alligaattorin kaksikielisellä esityksellä lapsille.

Perjantai  30.8.
Klo 18.00 – 22.00 Nuorisokonsertti
Lauantai 31.8.
10.00 – 12.00 Perheet ja lapset
12.00 Kansanjuhlan avaus
13.00 – 18.00 Monipuolista viihdettä ja kulttuuria
18.00-21.00 Dinner Hanko
22.00 Muinaistulien yö
22.00 Night Hanko

Varmistuneet esiintyjät  

Nuorisokonsertti perjantaina 30.8. käsittelee kiusaamisen vastaista teemaa. Konsertin pääesiintyjä on supertähti Robin Packalen. Robin teki läpimurtonsa 13-vuotiaana kappaleella ”Frontside Ollie” ja on nyt yksi Suomen kirkkaimmista tähdistä. Nuorisokonsertissa vierailee myös paikallinen Lilian Young, joka tunnetaan Voice of Finland 2019 -ohjelmasta.

Lauantaina 31.8. juhlat alkavat klo 10.00 lapsiperheille sekä aikuisille suunnatulla ohjelmalla. Suosittu Arne Alligaattori (mm. elokuva Arnesta pyörii parhaillaan elokuvateattereissa ympäri Pohjoismaita) tarjoaa kaksikielisen esityksen perheen pienimmille.

Päivän aikana esiintyy Suomen uusi kansainvälinen jazz- ja soullupaus Maja Mannila trioineen sekä lauluyhtye Club for Five. Suomalaisen musiikin pioneeri ja nykyisin Hangossa asuva lauluntekijä ja kapellimestari Esa ”Bumtsi-Bum” Nieminen kutsuu taiteilijaystävänsä Jore MarjarannanAnnika Eklundin ja Janniken esittämään schlager-, pop- ja Beatles-musiikkia. Marjaranta aloitti uransa 1980-luvun alussa ja on soittanut muun muassa bändeissä Leningrad Cowboys ja Guitar Slingers. Jore on tällä hetkellä mukana Ylen Elämäni biisi -ohjelmassa ja häneltä on myös tullut uutta omaa musiikkia. Annika Eklundista tuli tangoprinsessa vuonna 2001 ja hän on yksi Suomen tunnetuimmista iskelmätähdistä. Hänen suurhittiään ”Shanghain valot” on striimattu lähes kymmenen miljoonaa kertaa. Jannike (Sandström) esitti hiljattain dueton Euroviisu-legenda Johnny Loganin kanssa. Hän voitti erikoispalkinnon Sanremon laulufestivaaleilla lokakuussa, ja on ollut monta kertaa Yle Vegan listan kärjessä. Hänet tunnetaan myös Suomen Lucia-kuoron johtajana. Päivän päättää rock- ja popmusiikkia esittävä Hanko Allstars, johon kuuluu mm. musiikkikasvot Tipe JohnsonAlan Parry ja Rolle Gammals.

 Lauantaipäivän pääesiintyjästä, muista artisteista sekä ohjelmasta tiedotetaan myöhemmin keväällä.