Viking Line vierailee Hangossa

Viking Line järjestää yhteistyössä Hangon Satama Oy:n ja Hangon kaupungin sekä HaminaKotka Satama Oy:n ja Kotkan kaupungin kanssa kaksi uniikkia risteilyä.

Heinäkuussa M/S Gabriellalla pääsee matkustamaan Helsingistä Hankoon ja Kotkaan.

Hanko avaa satamansa ensimmäistä kertaa Viking Linen matkustaja-alukselle

Hangon Länsisatamassa on harvemmin nähty M/S Gabriellan kokoista suurta matkustaja-alusta.
– Tämä on harvinaislaatuinen tilaisuus sekä paikallisille että matkustajille. Paikalliset näkevät M/S Gabriellan omilla kotikonnuillaan ja matkustajat saapuvat suomalaisella risteilijällä näihin satamiin. Olemme todella innoissamme uusista kotimaan matkakohteistamme. Pitkän talven jälkeen uskon, että ihmisillä on tarve saada vaihtelua arkeen ja vaihtaa hetkeksi maisemaa. Kotimaan risteilyillä se on mahdollista todella turvallisesti, kertoo Viking Linen myyntijohtaja Kaj Takolander.

Hankoon M/S Gabriella saapuu perinteisen Hangon Regatan ensimmäisenä kilpailupäivänä, jolloin kaupunki on täynnä tapahtumia. Matkustajat kuljetetaan suoraan Hangon keskustaan, jossa heillä on aikaa viettää koko päivä. Opastetussa ohjelmassa on kiertokävely historiallisessa Hangossa ja vierailu suljetulle Russarön linnakesaarelle. Viking Linen vieraille on katettu lounas Hangon Casinolla.
– Meille tämä on jännittävä, uusi mahdollisuus esitellä kaupunkiamme esimerkiksi heille, jotka eivät omista autoa, sillä Hankoon ehtii tutustua päivän aikana kävellen. Hangon Regatta tarjoaa veneilystä kiinnostuneille ohjelmaa, rantapäivästä haaveileville perheille meillä on 30 kilometriä hiekkarantaa ja kaupunki on täynnä historiaa siitä innostuville, kertoo Hangon kaupunginjohtaja Denis Strandell.

– Minulle kohdeohjelmamme kohokohta on yhdessä Hangon kaupungin kanssa järjestetty retki Russarön linnakesaarelle, joka on Suomelle puolustusstrategisesti merkittävä kohde. Se avataan hyvin rajatulle yleisölle vain muutaman kerran vuodessa. Matkustajamme pääsevät vierailemaan ainakin vuonna 1863 valmistuneessa majakassa ja sotilaskodissa, Kaj Takolander iloitsee.

Lähtöajat: Hangon Regatta, M/S Gabriella, 8.7. ja 10.7.

Helsinki–Tallinna 16.30–19.15

Tallinna–Hanko 20.30–10.00

Hanko–Tallinna 19.00–09.00

Tallinna–Helsinki 10.00–12.45