Viking Line besöker Hangö

Viking Line ordnar två unika kryssningar i samarbete med Hangö Hamn Ab och Hangö stad samt med HaminaKotka Hamn Ab och Kotka stad.

I juli får M/S Gabriella rikta stäven från Helsingfors mot Hangö och Kotka.

Hangö öppnar för första gången sin hamn för Viking Lines passagerarfartyg

Västra hamnen i Hangö har sällan angjorts av ett så stort passagerarfartyg som M/S Gabriella.

– Det här är en unik chans för både lokalinvånarna och passagerarna. Ortsborna får se Gabriella i sina egna hemknutar och passagerarna får besöka dessa hamnar med ett finskt kryssningsfartyg. Vi är mycket entusiastiska över våra nya inhemska resmål. Efter den långa vintern tror jag att folk behöver omväxling i vardagen och ett miljöombyte. Då är en inrikeskryssning ett ytterst säkert alternativ, säger Viking Lines försäljningsdirektör Kaj Takolander.

Till Hangö anländer M/S Gabriella under den traditionella Hangöregattans första tävlingsdag när det vimlar av evenemang i staden. Passagerarna transporteras direkt till Hangö centrum där de har tid att tillbringa hela dagen.

I det guidade programmet ingår en rundtur i det historiska Hangö och ett besök till fortet på Russarö som annars är stängt för besökare. För Viking Lines gäster dukas det upp lunch på Hangö Casino.

-Det här är en ny och spännande möjlighet för oss att visa upp vår stad för resenärer som t.ex. inte har egen bil, eftersom det under dagen finns tid att bekanta sig med Hangö till fots. Hangöregattan har program för båtentusiasterna, det finns 30 kilometer sandstrand för familjer som drömmer om en dag på stranden och för de historieintresserade har staden mycket att erbjuda, säger Hangös stadsdirektör Denis Strandell.

-För mig är höjdpunkten i vårt program utfärden till fortet på Russarö som vi ordnar tillsammans med Hangö stad. Russarö är en plats av försvarsstrategisk betydelse för Finland och ön öppnas bara några gånger per år för ett ytterst begränsat antal besökare. Våra passagerare får besöka åtminstone Russarö fyr som färdigställdes 1863 och soldathemmet, säger en nöjd Kaj Takolander.

Avgångstider: Hangöregattan, M/S Gabriella 8.7 och 10.7

Helsingfors–Tallinn                          16.30–19.15

Tallinn–Hangö                                   20.30–10.00

Hangö–Tallinn                                   19.00–09.00

Tallinn–Helsingfors                          10.00–12.45