Hur kommer jag till Hangö?

Kom för en dag, en helg eller en vecka. Hangö erbjuder dig något nytt varje dag!

Det är enkelt att komma till Hangö: tåget eller bussen tar dig direkt till centrum, med bil kör du längs landsvägen (25) eller så passar du på att njuta av naturen och anländer med cykel eller egen båt.

Perille.fi är Finlands fjärr- och närtrafiks omfattande sökmotor, som erbjuder buss, tåg och flyg tidtabeller samt bästa priserna. Med i tjänsten är bland annat VR, Matkahuolto, Onnibus, Pohjolan Liikenne, Savonlinja, Finnair. Ange startplatsens adress, station eller ort, och lägg till Hangö som destination.

OBS! Ny viadukt

Trafikledsverket bygger en ny viadukt i stället för den nuvarande bron. Den gamla bron revs i början av november 2020 och den nya viadukten färdigställs vid årsskiftet 2021/22.

Följ med viaduktens olika skeden här.

Planen för trafikstyrning kan du läsa här (på finska).

OBS! Fram till 7.12 ersätts tågen av bussar p.g.a. banarbete. Biljetter köps fortfarande via VR. Du kan resa bekvämt med tåg till Hangö året runt. OBS!
Friman resor ordnar busstransport från Ekenäs till Hangö under

Nähtävää matkallasi Hankoon

På vägen mot Hangö, södern i Finland, möter du inom kort naturen och en uppfriskande kulturell mångfald.

Här hittar du charmiga småstäder, historiska bruksmiljöer, levande landsbygd, sjöar, åar och det öppna havet vid Finlands sydligaste spets.

En riklig kultur, lockande sevärdheter och mångsidiga möjligheter till ett gott liv lockar att stanna en längre tid. I ett ögonblick kan du byta från en miljö till en annan, från shopping till vandring eller från lockade godsaker till avslappnande upplevelser.

Kom och njut – vi har öppet året om!

Hangö hör till mången sjöfarares favoriter inte minst för de fantastiska vyerna men givetvis också för läget. Hangö är porten till Östersjön och
De korta avstånden i Hangö gör det enkelt att ta sig runt på cykel eller till fots. I synnerhet sommartid hittar du flera cykeluthyrningsställen i staden.