Båtliv

De som rör sig med båt till Hangö kan konstatera att det är en bra huvudbas att ha då du önskar fin hamnservice och att kunna göra kortare eller längre utflykter i skärgården.

 

Hangö hör till mången sjöfarares favoriter inte minst för de fantastiska vyerna men givetvis också för läget. Hangö är porten till Östersjön och många av dem som kommer hit sjövägen har det som tradition och de återvänder varje år.

I Hangö finns även fina vinterförvaringsmöjligheter.

Gästhamnar

Hangöbyhamn

Hamnen ligger nära skärgården på stadens norra sida ca 3 km från centrum. Den används idag främst av hangöbor och är stadens största...

HSF Marine

Vi har totalt 220st båtplatser varav 31st är förhandsbokbara och 120m långsida. Förtöjning i spiltor och långsida vid förhandsbokningsbrygga,...

Östersjöport

Östersjöport AB är en aktiebaserad gäst- och hemhamn som är beläget på Smultrongrundet, strax utanför Östra Hamnen i Hangö. I hamnen finns...

Var kan jag bunkra upp?

Ibland är det nödvändigt att fylla på båten med det nödvändiga för att kunna trivas ute i skärgården en längre tid. Du hittar från HSF Marine och Östersjö Port kärror till bärhjälp eller så kan du hyra en elmoped från HSF Marines hamnkontor som du kommer enkelt till butikerna med.

Matbutikerna hittar du här.

Färska grönsaker och fisk kan du köpa från torget på tisdagar, torsdagar och lördagar. På onsdagar kan du njuta av kvällstorget i Östra hamnen. Mer info här.

pop-up

Bra att veta

Tömning av septitank här
St1 Östra hamnen & St1 Hangöby

Cykeluthyrning
visithanko.fi

Båttillbehör
Hangö Bil- och Båthus

Vinterförvaring
Hanko Boat Yard och AG Marine

Påfyllning av dricksvatten
Hangöby hamn
HSF Marine

Tvättstuga
HSF Marine
Hangöby hamn
Östersjö Port
Silversand

Visste du att...

… från och med 1400-talet användes “Gäddtarmen”, sundet mellan två öar utanför den sydligaste spetsen, som rastplats för sjöfarare? Som i väntan på förligare vindar ristade in sina namn och vapen i klipporna.

Under sommaren ordnas kryssningar från Östra hamnen till gäddtarmen.

I Hangö hittar du många mysiga butiker som erbjuder både lokalt producerade varor och välkända