Maria Sandberg

Sea Horse Week

Sea Horse Week on tunnelmallinen estekisa joka järjestetään joka kesä Hangossa. Viikko on täynnä hevosia, aurinkoa ja iloa!

Sea Horse Week on yksi suurimmista tapahtumista kesällä Hangossa. Kilpailu kestää melkein kokonaisen viikon, keskiviikosta sunnuntaihin. Sea Horse Week kuuluu suosituimpiin estekilpailuihin Suomessa. Ensimmäisinä päivinä on pienempiä luokkia kilpailemassa ja loppuviikolla on isompia luokkia, sunnuntaina on myös Grand Prix-luokka. Ensimmäiset kilpailut järjestettiin jo vuonna 1997, eli vuonna 2021 on luvassa 21. kilpailu. Vuonna 2021 tulee uusi sarjakilpailu, Grand Slam – yksi osa kilpaillaan Hangossa.

Kilpailu järjestetään keskellä Hankoa, Casinon puistossa. Kilpailupaikalla on aika iso expo missä on laaja valikoima tuotteita ja ruokaa. Läheisyydessä on rantoja, kauppoja, ravintoloita ja kahviloita. Kannattaa tutustua koko Hankoon kun kerran olet täällä. Tenniskentätkin löytyvät myös ihan lähellä kisapaikkaa.

Sää Sea Horse Weekin aikana on yleensä ihan huippu, aurinkoista ja lämmintä. Tunnelma kisapaikalla on ihan fantastinen kun on iso yleisö (2019 oli 8 100 katsojaa). Vaikka et pitäisikään hevosista niin suosittelen vierailemaan Sea Horse Weekissä. Sisäänpääsy on maksuton.

Kisata SHW:ssa
On tosi kiva kilpailla Sea Horse Weekissä, kun on monta ratsukkoa ja löytyy luokkia melkein kaikille. Suosittelen vahvasti tulemaan tänne kilpailemaan. Löytyy luokkia 80cm – 145cm, niin ”aloittelijoille” kuin ammattilaisillekin. Kilpailijat tulevat ympäri Suomea.

Parasta SHW:
– Tunnelma
– Paikka
– Kilpailijat
– Ja tietenkin hevoset

”Hanko on ainutlaatuinen kisapaikkana, ja tänne on aina kiva tulla kilpailemaan. Melkein kuin lomalle tulisi. Meren läheisyys ja makasiiniravintoloiden herkut saavat rankankin kisapäivän nollaantumaan.”
Sanna Backlund

Enemmän infoa tästä!