South By Cycle – Hangosta Kouvolaan

Uudenmaan ja Kymenlaakson 13 kuntaa yhdistivät voimansa ja vastasivat pyörämatkailun kasvavaan kysyntään luomalla kestävän matkailun tuotteen, jollaista ei ole aikaisemmin Suomessa nähty.

South by Cycle on pyörämatkailijan aarreaitta. Kaksi maakuntaa ja kansallispuistoa halkova reitti kätkee varrellensa ainutlaatuisia luontohelmiä, kulttuurihistoriaa, maalaisromantiikkaa ja kaupunkiympäristöjä. Soratiet saattavat polkijan pitäjästä pitäjään metsien ja sivuteiden kautta, yhdistellen palveluita laavusta boutique-hotelliin ja maistelumenusta eräkeittiön luomuksiin. Lähes 900 kilometrin reitti tarjoaa pyörämatkailun laatua kaikille, nautiskelijasta seikkailijaan.

South by Cycle on palasteltu sopivan kokoisiin etappeihin, joista pyörämatkailija voi valita mieleisensä päivän mittaisista retkistä useamman yöpymisen pyörälomaan. Jokainen reitin solmukohta on helposti saavutettavissa junalla, bussilla, metrolla ja laivalla.

Bikepacking on kevyehköllä varustuksella tapahtuvaa, sorateitä, ulkoilureittejä ja metsäpolkuja hyödyntävää pyörämatkailua, jota voi kutsua myös pyörävaellukseksi. South by Cycle -reitti on suunniteltu niin, että sen voi kuitenkin polkea lähes millaisella fillarilla tai varustuksella tahansa.