Hangon kesä

Hanko on aurinkokaupunki, valon ja hyvän olon etsijöille. Kesäinen paratiisi, joka on luotu hiekkarantoja ja salaisia sopukoita rakastaville.

Historiallisen kylpyläkaupungin viehättävä ilmapiiri, lukuisat värikkäät tapahtumat, houkuttelevat ravintolat ja rentouttava merellisyys on jopa antanut aihetta puhua Suomen Hamptonista tai Suomen Rivierasta.

Hangon kuuluisat tapahtumat

Hanko on kuuluisa tapahtumistaan. Kesäviikkoina katukuvassa vilisee viikosta riippuen tennispelaajia, purjehtijoita, teatteriystäviä, bridgepelaajia tai moottoriveneilyn ja melonnan harrastajia. Katse kalenteriin, valitse mieleisesi tapahtuma ja tule osallistumaan, viihtymään, katsojaksi tai muuten vain viettämään päivää, vaikkapa Itämerimarkkinoilla tai Hangon puutarhaviikolla.

Klassiset tapahtumat kuten Hangon regatta 9.–11.8., Hanko tennisviikko 12.-18.7. ja Poker run 12.–15.8. kuuluvat Hangon kesään mutta esimerkiksi myös HangArt 29.–31.7. ja Hanko Soul Jazz Weekend 8.-11.8. ovat tulleen jäädäkseen. Meidän rakas hevoskilpailu SeaHorse Week siirtyy kesään 2022.

Hangonpäivät ja Muinaistulien yö 27.–29.8. on jokavuotinen varsinainen ”must”-tapahtuma Hangon kesässä.

Vinkki! Muista myös Hangon ihanat syystapahtumat, Hanko Fotofestival syyskuussa, Pimeä viikonloppu lokakuussa ja Hangon elokuvajuhlat marraskuussa.

> Hangon tapahtumat

Hangossa voit valita tekemistä laidasta laitaan. Kaupungissa on hienot mahdollisuudet harrastaa golfia, tennistä ja ratsastusta. Voit myös pyöräillä,

Unohtumaton ruokailukokemus

Tuskin missään muussa pienessä kaupungissa on niin monipuolista ravintolatarjontaa kuin Hangossa. Täällä viihdyt persoonallisissa ravintoloissa, joista jokaisella on oma tarinansa. Ruokaile Itäsataman vanhoissa tunnelmallisissa makasiineissa tai avoimen merimaiseman äärellä. Klassisten skandinaavisten annosten lisäksi löydät jännittäviä italialaisia tuorepastavaihtoehtoja, sushia sekä hampurilaisia lähialueen luomulihasta. Kausittain Hangosta löytyy usein myös mielenkiintoisia pop-up ravintoloita.

> Katso kaikki Hangon ravintolat!

Tee luontoelämysretki Gunnarsören-saareen. Jos innostusta riittää, saatat jopa yöpyä saaren ainutlaatuisessa

Kulttuuria ja historiaa

Kaupungintalon galleria

Vaihtuvia näyttelyitä ympäri vuoden. Lisätietoa kulttuuritoimiston verkkosivuilla.

Hangon Museo

Hangon museo esittelee, tutkii ja säilyttää Hangon historiaa vuodesta 1909. Hangon museo sijaitsee Mannerin mekaanisen konepajan vanhoissa...

Hangon Rintamamuseo

Hangon Rintamamuseo sijaitsee kulttuurihistoriallisesti merkityksellisellä paikalla, missä Suomen ja Neuvostoliiton raja kulki vuosina 1940 –...

Hangossa on 130 kilometriä rantaviivaa, josta 30 kilometriä on hienoa hiekkarantaa ja osa karun kauniita kallioisia poukamia. Rantakallioiden sokkeloista
Meri kimaltelee kolmessa ilmansuunnassa ja melkein jokainen tie vie rantaan. Hangossa paras vuodenaika on juuri