Julen i Hangö 2023

Välkommen och upplev en riktig Småstadsjul! Stämningsfulla kaféer och restauranger bjuder in till delikata smakupplevelser. Julklappshandeln görs i små idylliska bodar samt på julbasarer, -marknader och -torg.

 

Ta del av juletidens konserter och gågatans mysiga skyltfönster för att komma i julstämning. Hangös ljuvliga inkvarteringar lockar dig till att förlänga din vistelse.

 

Julsidan uppdateras!

Juletidens evenemang

I Hangö ordnas flertal evenemang i november och december. Kolla juletidens evenemang i evenemangslistan som upprätthålls av turistbyrån.

Du kan påverka med dina val

Klimatvänliga gärningar under julen

  • Köp endast den mängd mat som kommer konsumeras.
  • Föredra traditionell finsk julmat. Använd dig av inhemska grönsaker och rotfrukter samt insjöfisk.
  • Från julfirandet uppstår mycket skräp, bl.a. förpackningar och julklappspapper. Sortera och återvinn skräpet rätt. Använd gärna förpackningar och julklappspapper mer än en gång.

Julens energispartips

  • Föredra LED-ljus, vars elförbrukning är mindre.
  • Tillred fler julrätter samtidigt istället för att värma ugnen för varje enskild rätt.
  • Hör julbastu till dina jultraditioner? Njut av julbastun, men låt bli att värma bastuaggregatet allt för mycket, eftersom att det förbrukar mycket energi.

Hållbara och immateriella julklappstips

  • Föredra lokala produkter och tjänster.
  • Köp tjänster, t.ex. ett presentkort för massage.
  • Ge kvalitetstid i julklapp! Du kan t.ex. lära en kompis något nytt, delta tillsammans i en intressant kurs eller bjuda på middag.

Beställ läckerheter till ditt julbord!

Julmat och -delikatesser kan beställas från Tvärminne zoologiska station. Bindande beställningar senast den 15.12 och produkterna kan hämtas från Tvärminne zoologiska station 21-22.12. Beställningar och mer information saara.silen@helsinki.fi.

Beställ julmat från Smörmagasinet. Beställningar senast 16.12 och avhämtning från Smörmagasinet 22-23.12 kl. 13-19. Beställningar och mer info per e-post info@smormagasinet.fi.

Boka tid till massage, besök den nya spaanläggningen eller bada bastu och njut av ett dopp i Östersjön. Bekanta dig med utbudet av högklassiga företag i
Hangö är ett förtjusande resmål året om och det finns en mängd platser som är värda att upptäcka. Du kan välja mellan olika promenader, till exempel

Hanggjorda gåvoidéer

Anastasia’s Studio

Vackra handgjorda smycken. Öppet: Fr kl. 16-18, lö kl. 12-15

Guldsmed S.Lagerroos

Finlands sydligaste guldsmedsaffär. Vi säljer smycken, klockor och unika beställningsarbeten. Kolla öppethållningstiderna här.

Hangö hantverkare

Högklassiga, egenhändigt tillverkade produkter från Hangö.

Hangö Ideaco

En förening för lokala och regionala hantverkare. Föreningen har en försäljningsbod i Östra hamnen sommartid, och julförsäljning inför julen.

Hangökniv

Jag tillverkar av värmebehandladbjörk allt från örhängen till skärbräden och den välkända Hangös Öga. På beställning t.ex namnskyltar,...

De personliga affärerna i centrum betjänar dig året