Privatinkvartering

Villor vid havet, lägenheter nära stranden, stugor vid skogsbrynet…
Inkvartering finns i charmiga gamla villor och trähus, i olika lägenheter både i radhus och höghus, eller så kan du hyra en stuga eller ett helt egnahemshus. De flesta inkvarteringsställen finns i centrum, en del även utanför i sin egen ro.

Genom att klicka på följande länkar kan du bekanta dig med privatinkvartering i Hangö:

Privatinkvarteringen har långa traditioner i Hangö

I Hangö är privatinkvarteringen ett alternativ med traditioner som går tillbaka till tiden för Hangö badanstalt (1879-1939).
På den tiden fanns det inte tillräckligt med hotell och pensionat och efterfrågan på rum var stort. I Badhusparken och dess omgivning uppfördes stora trävillor, som ofta hyrdes av badhusgästerna för hela sommaren.
Dessa trävillor finns fortfarande kvar i Badhusparken. Denna miljö är, då som nu, den mest efterfrågade men även på annat håll i staden hyrdes rum ut för sommargäster.
Den förtjusande tradition av att välkomna och inkvartera besökare i privata bostäder har levt kvar i alla dessa år och nuförtiden finns det ett stort antal lägenheter för olika smak och tycke på olika håll i staden. Och till många förtjusande lägenheter återvänder den samma hyresgästen år efter år.