15 syytä vierailla Hangossa vuoden ympäri

Tule nauttimaan ympärivuotisesta Hangosta. Olemme nostaneet esille Hangon aktiviteetteja, kohteita ja kulttuurielämyksiä. Näistä vinkeistä räätälöit helposti oleskelun omanlaiseksesi. Mieluista tekemistä on kaikenikäisille.

Suositeltavat kohteet

Idyllinen Gunnarsinranta

Lähde kävelylle äärettömän meren rantaan, ainutlaatuisen luonnon ympäröimänä. Gunnarsinrannan ihanat kalavajat ovat pakollinen nähtävyys.

Kävele Hangon luontopoluilla

Voit valita kävelylenkillesi historiallisen teeman tai lähteä nauttimaan luonnosta vapaasti samoillen ja vieraile vaikka laavulla.

Leirintäalue Silversand

Silversand sijaitsee noin 4 km kaupungin keskustasta aivan meren äärellä, melkein suoraan upealla hiekkarannalla. Siellä on useita saunoja joissa voit nauttia hyvistä löylyistä ja ihailla upeita auringonlaskuja. Alueella on myös ravintola.

Hangon uljas vesitorni

Vesitorni kohoaa noin 65 metriä merenpinnan yläpuolelle ja tarjoaa Suomen upeimman näköalan. Torni on kokonaisuudessaan 48 metriä korkea. Katso vesitornin aukioloajat tästä.
Hangon vesitorni on osa Arkkitehtuurikävelyä. Opasvihkosen tilaat kätevästi tästä tai noudat helposti matkailutoimistosta.

Hangon kaupunginkirjaston monipuoliset palvelut

Hangon kaupunginkirjastossa on tyylikäs lukusali, viihtyisä talvipuutarha ja rauhallisia työskentelytiloja. Kirjaston palveluihin sisältyy mm säilytyslokeroita, kopiointi- ja tulostuspalveluita sekä maksuton puhelimen latausmahdollisuus.

Kulttuurielämykset

Kino Olympia – Elokuvateattereiden helmi

Asetu viinipunaiseen samettiseen tuoliin ja lähde aikamatkalle 1940-luvun Hankoon. Olympian nimikyltti loistaa tänä päivänä yhtä intensiivisen sinisenä sisäänkäynnin yläpuolella kuin yli 60 vuotta sitten ja myös aulan lippukassa on jo itsessään nähtävyys. Lisätietoa tästä.

Sotahistoriallinen Hangon Rintamamuseo

Rintamamuseo sijaitsee sodanaikaisella rintamalohkolla ja esittelee tapahtumia Hangon rintamalla sotavuosina 1939–1941. Museossa voit tutustua esimerkiksi Hanko vieraissa käsissä- tai Hangon rintama 80 vuotta-näyttelyihin.

Kiinnostavat taidenäyttelyt

Jos pidät taiteesta, niin poikkea Hangon kaupungintalon Galleriassa ja Hangon kaupunginkirjaston galleriassa. Jatkuvasti vaihtuvat näyttelyt ovat suosittuja ympäri vuoden. Myös Alan’s Caféssa voit tutustua paikallisten taiteilijoiden teoksiin.

Tee omatoiminen veistoskierros

Hangossa on monenlaisia veistoksia eri aikakausilta ja eri taiteilijoilta. Yksi tunnetuimmista on Carl-Gustav Lilius. Tutustu mielenkiintoisiin veistoksiin ympäri Hankoa.
Sota-ajoista muistuttavat monet muistomerkit, joista kaupungin keskustassa on esimerkiksi Vapaudenpatsas.

Tutustu Hangon tapahtumatarjontaan

Hangon tapahtumakalenteriin.

Urheiluaktiviteetit

Frisbeegolf

Hangon kentillä pääset harrastamaan frisbeegolfia upeissa maisemissa ja vaihtelevassa maastossa. Frisbeelainaus onnistuu matkailutoimistosta panttia vastaan.

Golf

Hanko tarjoaa Suomen pisimmän pelikauden, kenttä on usein pelikunnossa aikaisesta keväästä jopa joulukuuhun. Par 72 ja 18-reikäinen vihreä pelikenttää odottaa sinua Hangossa. Lue lisää tästä.

Ympäri vuoden palvelevassa golfsimulaattorissa harjoittelet svingiä myös golfkentän ollessa suljettu.

Keilaaminen

Keilaaminen on kaikenikäisille ja -kuntoisille sopiva harrastus, jota voi harrastaa yksin, porukalla tai vaikka koko perheen kesken. Se ei ole mitään ryppyotsaista vääntämistä, vaan leppoisaa seurustelua ystävien kesken.

Pyöräily

Hanko tarjoaa monia pyöräilymahdollisuuksia kaupunkipyöräilystä maastopyöräilyyn. Lähde polkemaan klassisella Jopolla ja koe Hangon kiehtova historia pitsihuviloineen, tai hyppää maastopyörän satulaan ja tutustu Hangon hurmaavaan luontoon pyöräillen rantoja ja metsäpolkuja pitkin. Voit myös seurata kaupungin ympäri viitoitettua 19 km pyöräilyreittiä.

Tennis

Hanko tunnetaan tenniskaupunkina, jossa pelattiin Suomen ensimmäiset viralliset tenniskilpailut 1900-luvun alussa. Hangossa on käytössäsi monta tenniskenttää ja tänne on juuri avattu upouusi tennishalli Regatta Courts.