15 orsaker att besöka Hangö året runt

Kom och njut av året-runt Hangö. Vi har lyft fram Hangös aktiviteter, besöksmål och kulturupplevelser. Det finns något för alla – ta hjälp av tipsen nedan för att skräddarsy din egna vistelse.

 

Vi rekommenderar dessa besöksmål

Idylliska Gunnarsstrand

Ta en promenad på udden där fastlandet slutar och du möts av det oändliga havet och en enastående natur. De underbara fiskebodarna vid Gunnarsstrand är även värda ett besök.

Traska längs Hangös naturstigar

Du kan välja mellan ett historiskt tema för din promenad eller flanera och njuta av naturen utan krav.

Camping Silversand

Silversands campingplats ligger direkt intill havet, ca 4 km från centrum. Här kan du t.ex. bada bastu och beundra av fina solnedgångar. På campingplatsen finns även en restaurang.

Hangös ståtliga vattentorn

Vattentornet höjer sig ca 65 meter över havsytan och erbjuder Finlands mest fantastiska utsikt. Tornet är i sin helhet 48 meter högt. Kolla vattentornets öppethållningstider här.

Hangö stadsbiblioteks mångsidiga tjänster

I Hangö stadsbibliotek finns en stilig lässal, trivsam vinterträdgård och lugna arbetsutrymmen. Till bibliotekets tjänster hör bl.a. förvaringsskåp, kopierings- och utskrivningstjänster samt avgiftsfri laddningsstation för mobiltelefoner.

Kulturupplevelser

Kino Olympia – en sällsynt pärla

Sjunk ner i den vinröda sammetsstolen och förflyttas på ett ögonblick tillbaka till 1940-talets Hangö. Olympia namnet i blått ovanför ingången lyseridag lika intensivt som för dryga 60 år sedan och den imponerande biljettkassan i aulan är en sevärdhet i sig. Mer info här.

Krigshistoriska Hangö Frontmuseum

Hangö Frontmuseum är beläget på en kulturhistoriskt viktig plats och lyfter fram händelser från Hangöfronten 1939–1941. I museet bekantar du dig med bl.a. utställningarna Hangö i främmande händer och Hangöfronten 80 år.

Fascinerande konstutställningar

För konstintresserade lönar sig ett besök till Hangö Stadshusgalleri och Hangö stadsbiblioteksgalleri. Utställningarna, som byts ut med jämna mellanrum är populära året runt. I Alan´s Café kan du bekanta dig med verk av lokala konstnärer.

Gör en skulpturrunda

I Hangö finns skulpturer från olika tidsperioder och av ett flertal konstnärer. En av de mest kända är Carl-Gustav Lilius. Bekanta dig med intressanta skulpturer runtom i Hangö.
I staden finns många monument som påminner om krigstiden. Ett av de mest kända är Frihetsmonumentet i Hangö centrum.

Kolla Hangös evenemangskalender

Evenemangskalendern hittar du här.

Sportaktiviteter

Frisbeegolf

Kom och spela frisbeegolf i Hangö! Här hittar du frisbeegolfbanor med omväxlande förhållanden och terräng i vackra naturområden. Du kan låna frisbben mot pant från turistbyrån.

Golf

Den sydligaste golfbanan bjuder på längsta golfsäsongen i Finland. Golfbanan är ofta spelbar från tidig vår till december. Par 72 och 18 hål grönt himmelrike väntar i Hangö.

I Hangös golfsimulator får du öva din golfsving året om, även då golfbanan är stängd.

Bowling

Samla kompisgänget eller familjen och prova på en aktivitet som passar personer i alla åldrar. Bowling kan utövas året om, oberonde väder.

Cykling

I Hangö är det möjligt att njuta av cykling i alla möjliga former. Cykla t.ex. längs Appelgrensvägen och upplev Hangös fascinerande historia eller dra på äventyr med en terrängcykel och cykla längs de oändligt många skogsstigarna och de underbara stränderna. Du kan även cykla runt hela staden; följ bara den skyltade rutten som är hela 19 km lång.

Tennis

Tennis har gamla anor i Hangö. I staden ordnades de första officiella tennistävlingarna redan i början av 1900-talet. I Hangö finns ett flertal tennisbanor och det har precis öppnats en sprillans ny tennishall, Regatta Courts.