hylje

Kolme eläintä Hangossa

Tutustu ja opi lisää luonnosta – se on aina läsnä missä vain liikutkin Hangossa. Seuraavat eläinlajit viihtyvät erityisen hyvin Hangon ympäristössä.  
  • Kampela, Platichthys flesus Kampela on pohjakala, joka viettää suurimman osan elämästään merenpohjassa maaten. Sitä on vaikea havaita, koska se naamioituu ja vaihtaa väriään merenpohjan mukaan. Kampela syö erityisesti sinisimpukoita ja liejusimpukoita. Hangon hiekkapohjat ovat kampeloille erityisen hyviä elinympäristöjä.
 
  • Harmaahylje eli halli, Halichoerus grypus Hangossa voit hyvällä onnella nähdä harmaahylkeitä päivittäin. Itämeressä elää yli 12 000 harmaahyljettä, erityisen tavallinen se on ulkosaaristossa. Norppaan verrattuna harmaahylkeellä on pidempi kuono, joka on suora otsasta kuonon päähän. Harmaahylje syö kalaa.
 
  • Korvameduusa, Aurelia aurita Korvameduusoita voi nähdä rannoilla erityisesti syksyisin. Sen nimi tulee sen keskellä olevasta neljästä vaaleanpunaisesta tai kellertävästä sukurauhasesta, jotka näyttävät korvilta tai renkailta. Korvameduusa syö mm. eläinplanktonia ja kalanpoikasia, ja se pystyy käyttämään koko ruumistaan ruuan keräämiseen. Saaliseläimen tappamiseen tai tainnuttamiseen ne käyttävät tarvittaessa polttiaisrihmojaan tai suukäsiään. Itämeressä korvameduusat voivat kasvaa läpimitaltaan 5–20 senttimetrin kokoisiksi. Ne ovat ihmiselle vaarattomia.