Visit Hanko

24h Hangossa

Suomen eteläisimpään kaupunkiin, voi hyvin tulla myös päiväretkelle. Pääkaupunkiseudulta alle kahdessa tunnissa olet jo viettämässä päivää Suomen upeimmilla hiekkarannoilla. Hankoretki ei rajoitu kesään. Keväinen metsäretki linnunlaulussa tai syksyinen spa-päivä hemmotteluineen on virkistävä irtiotto kotimaisemista!

Kokosimme vinkkejä, joista voit rakentaa päiväretkellesi juuri omanlaisesi sisällön. Aloita vaikka lounaalla ja viihdy iltaan asti. Mikäli kotimatka on liian pitkä, voit aina majoittua Hangon laadukkaissa majapaikoissa. 

 

  • Aloita upea päivä herkullisella lounaalla

Talvella on toki rauhallisempaa, mutta useat Hangon ravintolat ja kahvilat palvelevat ympäri vuoden. 

Monet ravintolat ilmoittavat lounaansa Facebookissa tai nettisivuillaan. Kesällä tarjonta on runsaampaa, mutta et jää nälkäiseksi talvellakaan. 

 

Löydät kaikki Hangon ravintolat täältä

 

  • Loikoile rannalla tai kävele Suomen eteläisimpään kärkeen

Kesällä Plagenilta löytyy hupia koko perheelle, Hangon kuuluisat uimakopit ja karuselli. Rannalta voit vuokrata myös SUP-lautoja, sekä nauttia Beach Bar Plagenin virvokkeita. 

 

Mikäli kaipaat reippaampaa ranta-aktiviteettia, suuntaa Tullinimeneen. Varmasti yksi Suomen kauneimmista rannoista on myös surffareiden ja lintubongareiden suosiossa. Mikäli reippailu kiinnostaa vielä lisää, lähde luontopolulle Suomen eteläisimpään kärkeen. Tulliniemen rannalla palvelee myös kahvila Oasis Hanko, joka on auki ympäri vuoden. 

 

  • Illallinen, spa-hetkiä, rock-musiikkia

Mikäli jäät illaksi, ei Hangossa ole tylsää! Illalla voit rentoutua Regatta Spassa ja suunnata sen jälkeen illalliselle. Mikäli päiväretkesi suuntautuu viikonloppuun, löytyy Hangosta usein myös live-musiikkia. Tarkista tarjonta esimerkiksi Ravintola Makasiinin tai Pub Grönanin sivuilta. Muut tapahtumat päivittyvät Hangon tapahtumakalenteriin

 

Parasta Hangossa on usein kuitenkin meri, rauha ja pelkkä oleminen. Hangosta löydät aina suojaisan poukaman, jonne voit piiloutua rauhoittumaan tai omalle piknikille. Vuokraa pyörä Itäsatamasta ja karkaa Hangonkylän puolen rauhallisemmille rannoille ja kallioille. Mikäli piknik-viltti unohtui kotiin, shoppaile putiikeissa Vuorikadulla, Casinon päädyssä tai Itäsamassa. 

 

Ja mitäpä jos myös heräisit Hangosta ja nauttisit aamukahvisi meren äärellä. Päiväretkeläiset voivat jäädä myös extempore-yöpymään Hankoon. Etenkin kiireisen heinäkuun ulkopuolella, on yleensä aina tilaa, myös nopeasti suunnitelmiaan muuttaneille vieraille.