Visit Hanko

24h Hangossa

Suomen eteläisimpään kaupunkiin voi hyvin tulla myös päiväretkelle. Pääkaupunkiseudulta pääset alle parissa tunnissa viettämään päivää Suomen upeimmilla hiekkarannoilla. Hankoretki ei rajoitu kesään – keväinen metsäretki linnunlaulussa tai syksyinen spa-päivä hemmotteluineen on virkistävä irtiotto kotimaisemista!

Kokosimme vinkkejä, joista voit rakentaa päiväretkestä juuri omanlaisesi. Aloita vaikka lounaalla ja suo itsellesi aikaa viihtyä iltaan asti. Mikäli kotimatka tuntuu liian pitkältä, voit aina majoittua Hangon laadukkaissa majoituspaikoissa. 

 

  • Aloita upea päivä herkullisella lounaalla

Talvella on toki rauhallisempaa, mutta useat Hangon ravintolat ja kahvilat palvelevat sinua ympäri vuoden. 

Monet ravintolat ilmoittavat lounasmenuistaan Facebookissa, nettisivuillaan tai lounastauko.fi:ssä. Kesällä tarjonta on runsaampaa, muttet jää nälkäiseksi talvellakaan. 

 

Löydät kaikki Hangon ravintolat täältä

 

  • Loikoile rannalla tai kävele Suomen eteläisimpään kärkeen

Kesällä Plagenilta löytyy hupia koko perheelle. Siellä löydät monta Hangon kuuluisaa uimakoppia sekä vesikarusellin. Rannalta voit myös vuokrata SUP-lautoja ja nauttia Beach Bar Plagenin virvokkeita. 

 

Mikäli kaipaat reippaampaa ranta-aktiviteettia, suuntaa Tulliniemeen. Tämä varmasti yksi Suomen kauneimmista rannoista on myös surffareiden ja lintubongareiden suosiossa. Mikäli reippailu kiinnostaa vielä lisää, lähde luontopolulle Suomen eteläisimpään kärkeen.

 

  • Illallinen, spa-hetkiä, rock-musiikkia

Mikäli jäät illaksi, et taatusti saa Hangossa tylsää! Illalla voit rentoutua Regatta SPA:ssa ja suunnata sen jälkeen illalliselle. Mikäli päiväretkesi suuntautuu viikonloppuun, pubeissa ja baareissa soitetaan usein live-musiikkia. Tarkista tarjonta esimerkiksi Ravintola Makasiinin ja Pub Grönanin sivuilta. Muut tapahtumat päivittyvät Hangon tapahtumakalenteriin

 

Parasta Hangossa on kuitenkin meri, rauha ja pelkkä oleminen. Täällä löydät aina suojaisan poukaman jonne voit piiloutua rauhoittumaan, tai nauttia oman piknikin. Vuokraa pyörä Itäsatamasta ja karkaa Hangonkylän rauhallisimmille rannoille ja kallioille. Mikäli piknik-viltti unohtui kotiin, shoppaile putiikeissa Vuorikadulla, Casinon päädyssä tai Itäsamassa. 

 

Ja mitäpä jos heräisit Hangosta ja nauttisit aamukahvisi meren äärellä? Kauden ulkopuolella, päiväretkeläiset löytävät yleensä helposti majapaikan extempore-tyyliin. Etenkin kiireisen heinäkuun ja elokuun alkupuoliskon jälkeen kaupungista löytyy melkein aina tilaa, myös nopeasti suunnitelmiaan muuttaville vieraille.