Visit Hanko

24h i Hangö

Det går smidigt att komma på dagstur till Finlands sydligaste stad. Från huvudstadsregionen tar det bara 2 timmar till att du är här och kan tillbringa en dag på Finlands finaste stränder. Hangös charm är inte begränsad till sommaren. En vårig skogstur med fågelsång eller en höstig spadag ger uppfriskande omväxling till vardagen.

 

Vi samlade ihop tips som du kan ha nytta av för att göra en dagstur till Hangö i ditt eget tycke. Börja med lunch och stanna ända till kvällen. Om hemresan är lång kan du alltid övernatta på ett av Hangös fina inkvarteringsställen.

 

  • Börja dagen med en god lunch

På vintern är det förstås lugnare i staden, men flera av Hangös restauranger och kaféer är öppna året runt.

Många av restaurangerna lägger ut sina lunchlistor på Facebook eller på sin webbplats. På sommaren är utbudet större men du går inte hungrig här på vintern heller.

Du hittar alla Hangös restauranger här

 

  • Ta det lugnt på stranden eller vandra till Finlands sydligaste spets

Under sommaren erbjuder stranden Plagen mycket skoj för hela familjen, i form av bl.a. en vattenkarusell och minigolf. På stranden kan du hyra SUP-bräden och njuta av Beach Bar Plagens svalkande drycker.

Om du vill ha lite mer ”action” under ditt strandhäng, ska du ta dig till Tulluddsstranden. Det är garanterat en av Finlands vackraste stränder och den är också surfarnas och fågelskådarnas favorit. Ifall du längtar efter fler aktiviteter, hittas Tulluddens naturstig endast ett stenkast bort, och den tar dig ut till Finlands sydligaste spets.

 

  • Middag, spastunder, rockmusik

Om du stannar till kvällen blir det inte tråkigt i Hangö. På kvällen kan du ta det lugnt på Regatta Spa och efter det kan du gå på middag. Om dagsturen förlängs över helgen så finns det live musik att uppleva. Kolla utbudet på t.ex. Restaurang Magasinets eller Pup Grönans webbplatser. Andra evenemang hittar du i Hangös evenemangskalender.

 

Det bästa med Hangö är ändå havet och lugnet. I Hangö hittar du alltid en skyddad vik vart du kan ta dig för en lugn stund eller picknick. Hyr en cykel från Östra hamnen och ta dig till Hangöbyn för att uppleva lugnare stränder och klippor. Om du glömde picknickfilten hemma, kan du passa på att shoppa i någon utav Hangös bedårande affärer.

 

Tänk dig att vakna upp i Hangö och få njuta av en rykande kopp kaffe, intill havet. Din dagstur kan lätt bli en spontan övernattning i Hangö.