Visit Hanko

24h i Hangö

Det går smidigt att komma på dagstur till Finlands sydligaste stad. Från huvudstadsregionen tar det bara 2 timmar till att du är här och kan tillbringa en dag på Finlands finaste stränder. Hangös charm är inte begränsad till sommaren. En vårig skogstur med fågelsång eller en höstig spadag ger uppfriskande omväxling till vardagen.

 

Vi samlade ihop tips som du kan använda för att göra dagsturen i din egen smak. Börja med lunch och stanna ända till kvällen. Om hemresan är lång kan du alltid övernatta på ett av Hangös fina inkvarteringsställen.

 

  • Börja dagen med en god lunch

På vintern är det förstås lugnare i staden, men flera av Hangös restauranger och kaféer är öppna året runt.

Många av restaurangerna lägger ut sina lunchlistor på Facebook eller på sin webbplats. På sommaren är utbudet större men du går inte hungrig här på vintern heller.

Du hittar alla Hangös restauranger här

 

  • Ta det lugnt på stranden eller vandra till Finlands sydligaste spets

På sommaren på Plagen finns det skoj för hela familjen, bl.a. vattenkarusell och minigolf. På stranden kan du hyra SUP-bräda och njuta av Beach Bar Plagens uppfriskande drycker.

Om du vill ha lite mer aktiv strandaktivitet så ska du rikta dig mot Tulluddsstranden. Säkert en av Finlands vackraste stränder och den är också surfarnas och fågelskådarnas favorit. Om du vill ha mer aktiviteter så skall du gå till naturstigen, Finlands sydligaste spets. På Tulluddsstranden finns också Café Oasis Hanko som är öppet året om.

 

  • Middag, spastunder, rockmusik

Om du stannar till kvällen blir det inte tråkigt i Hangö. På kvällen kan du ta det lugnt på Regatta Spa och efter det kan du gå på middag. Om dagsturen förlängs över helgen så finns det live musik  att uppleva. Kolla utbudet på t.ex. Restaurang Magasinets eller Pup Grönans webbplatser. Andra evenemang hittar du i Hangös evenemangskalender.

 

Det bästa med Hangö är ändå havet, lugnet och att bara vara. I Hangö hittar du alltid en skyddad vik vart du kan ta dig för en lugn stund eller picnic. Hyr cykel från Östra hamnen och åk iväg till Hangöbyn till lugnare stränder och klippor. Om picnicfilten blev hemma kan du passa på att shoppa i butikerna på Berggatan, ändan av Casino eller i Östra hamnen.

 

Tänk om du vaknade upp i Hangö och fick njuta av morgonkaffet vid havet. Din dagstur kan ochså bli en spontan övernattning i Hangö. Åtminstone efter den stressiga juli finns det oftast plats också för de gäster som snabbt ändrar sina planer.