Lintuharrastajan Hanko

Luonnon monipuolisuus näkyy myös linnustossa. Hankoniemellä havaitaan vuosittain noin 270 lintulajia, ja lintubongaajien kevät alkaa usein jo helmikuun loppupuolella. 

Lintuharrastajalle Hankoniemi on yksi Suomen huippukohteista. Kevään ensimmäiset muuttolinnut saapuvatkin juuri tänne, ja leutoina talvina monet lajit jopa talvehtivat meren tuntumassa. Muista, että jokainen voi olla lintubongari. Lintuharrastuksen voi aloittaa vaikkapa takapihan lintulautaa tarkkailemalla.

Dick Forsman, ornitologi

Lintuharrastajien Hankoniemi

Suomen etelärannikko on pääosin kallioinen ja rannat jyrkkiä, mutta Hangossa rannat ovat matalia ja niemen lukuisat suojaisat merenlahdet vetävät

Huikeita luontokokemuksia Suomen eteläkärjessä

Tulliniemi on monen uhanalaisen lajin turvapaikka sekä tärkeä lintujen levähdysalue ja merilinnuston pesimäalue. Sen kautta kulkee yksi lintujen päämuuttoväylistä. Varsinkin syksyisin niemellä voi nauttia huikeista luontokokemuksista, kun muuttavat linnut kerääntyvät niemen kärkeen ennen meren ylitystä.

Luontopolkua pitkin kuka tahansa pääsee tutustumaan Uddskatanin linnustoon ja luontoon. Jos haluat asemalle havainnoijaksi, tarvitset luvan lintuasemalta. Lintuaseman havainnoijilla on laajempi liikkumisoikeus alueella ja heidät tunnistaa aseman huomioliiveistä.

Tiesitkö, että meriharakka on Hangon kaupungin virallinen lintu? Merikotka, (Haliaeetus albicilla) Hangon kaupungin yllä voi nähdä merikotkia

Hangon lintutornit

Svanvik

Täktomin kosteikko