Anja

Barnens Hangö

En av dem som skulle kalla Hangö sin favoritstad är sjuåriga Anja. Här finns massor hon gärna tipsar om. Då Anja inte cyklar runt i Hangö så klättrar hon.

 

Vår, sommar, höst och vinter – alltid finns det något att göra i Hangö tycker Anja. Favoritsysselsättningarna är många för en som hellre rör på sig än sitter stilla.

Klättring ligger högt upp på listan. Besöker hon Berggatan passar hon på att klättra på konstverket Ormen.

I Hangö är det inte svårt att hitta ett passligt träd att leka apa i. Staden är full av vackra och krokiga tallar. Just den här tallen hittade Anja på Lappvik strand.

 

 

Bulle och glass

Vilka andra ställen ska besökas i Hangö?

-Alan’s café och där ska man äta bulle, säger Anja.

Lejonparken nedanför kyrkbacken hör till de populäraste lekparkerna i Hangö och här finns något för alla att sysselsätta sig med. Sommartid blir det många glassar för Anja från kiosken som ligger precis intill.

Vattentornet tycker Anja är spännande att besöka. Det har öppet alla dagar under sommaren och det brukar bli några besök varje år.

Tips för en regnig dag

Sitt allra första biobesök gjorde Anja i Hangö på anrika Kino Olympia. Det är äkta biosalongsstämning med sköna stolar och passligt saltiga popcorn.

Då vi ändå rör oss i centrum av Hangö vill Anja också tipsa om Hangö stadsbibliotek. Där är det trivsamt!

Anjas sista, och kanske bästa tips, är att ta en tur till någon av Hangös alla stränder, för att kasta sten i vattnet, samla skatter från strandbrynet, se på båtar och fartyg och fåglar.

Efter de här äventyren garanteras du en god natts sömn.