Cleo

Hundens Hangö

 

Hangö är en fin stad att bo i om man är hund, kan jag säga med nio års erfarenhet. Här finns mycket att göra och jag berättar gärna om mina bästa tips och favoritställen.

Jag är en modig hund så jag har provat på det mesta som min husse och matte också tycker om att göra. Vi har seglat, SUP:at, ridit, cyklat, joggat, åkt motorbåt och fiskat. Det roliga med att bo i Hangö är att man som hund är välkommen på så många ställen.

EN TUR PÅ STAN

Min människofamilj brukar tycka om att gå på restaurang. På sommaren går vi till bland annat Classic pizza och där brukar jag få en alldeles egen vattenskål och få äta pizzakanterna. Origo hör också till favoriterna och den restaurangen har öppet året om. Vi hundar är välkomna på de flesta terrasser, och ofta är det bra skyltat var vi får hålla till. På Café Lillan är jag också välkommen, dit går vi alltid då min matte vill shoppa på Berggatan. Har ni vetat att det i Östra hamnen sommartid finns en alldeles egen glasskiosk för hundar och katter? Den här sommaren 2020 har den tagit paus men jag väntar med iver på att den skulle återvända igen nästa sommar. Kan de inte göra en glass som smakar katt – det skulle vara min dröm!

I Tian veranta är vi hundar kung. Där jobbar taxen Napoleon, han är lite kaxig, och jag är nog hemligt kär i honom. Därifrån kan din matte eller husse köpa dig en ny matskål eller någon skylt där det står hur bra vi hundar är.

 

BRA VANOR

Jag gillar människorna som har affärerna, de låter mig komma in och brukar oftast krafsa mej. Min matte säger att det ändå lönar sig att fråga av butiksinnehavaren först, innan jag kommer in, för det är helt enkelt god sed, och det kan ju bli lite rörigt och hårigt om vi är många hundar på samma gång. En annan prima grej är att det i staden finns så många anslagstavlor där din husse och matte kan ta en hundbajspåse från, så vi tillsammans kan hålla staden ren och trevligare för oss alla.

Några av mina favoritställen:
  • Casinobergen – där är jätteroligt att leka bergsget och hoppa från klippa till klippa
  • Hundparken i Hangö norra – där får jag springa fritt och där finns massor med dofter
  • Badstranden innan Tulluddens naturstig – där brukar min husse och matte kasta käppar i vattnet. Jag kan hålla på hela dagen. Också naturstigen har vi gått många gånger
  • Jag älskar de fina stigarna och vägarna i Furuvik. Man kan gå längs med Bellevue stranden, mot De fyra vindarna, svänga in på skogsstigarna och gå till naturskyddsområdet där
  • Öarna utanför Hangö. Det bästa jag vet är att vara på sjön. Vägen är kort till närmaste holmar och det finns inga stugor på västra sidan så det är fritt fram att ta iland
Hoppas vi ses i vimlet!